tisdag 21 oktober 2014

Det man sår, får man skörda

Länge sedan sist får man väl säga. Den sköna sommaren övergick till plötsligt till höst och veckorna och månaderna har rullat på. Datorn fick faktiskt vila en del i sommar, till förmån för andra sysselsättningar. Vi jobbar på att anlägga trädgården och den som gjort det vet att det tar en hel del tid och tålamod.


Så för att titta tillbaka litet i tiden så kan man säga att försommaren gick i planterandets tecken och vi stoppade ner än det ena och en det andra i jorden. I gott hopp om att något så småningom skulle börja växa. Till en början ser ju plantorna pyttesmå ut, så vi var nog litet skeptiska om något skulle ta sig.


Vi blev inspirerade av att odla litet nyttoväxter också och antalet pallkragar med grönsaker ökade fort i takt med att vi planterade och till sist hade vi 6 pallkragar med bl a potatis, morötter, rabarber och jordgubbar i.


Juni månad var ju väldigt kall, så det var spännande att se om något skulle börja växa. I juli kom värmen och då började det minsann hända saker och man fick springa flitigt med vattenkannan på kvällarna.


 Rosenbusken slog ut i blom och den blommar fortfarande nu i oktober.


Smultrongömman i stenen har vi kollat varje dag och njutit av att mumsa på de söta små bären.





Sist men inte minst har vi njutit av allt det goda som dök upp i grönsakslandet. Visst är nypotatis alltid gott, men nog var det något extra över den stunden man fick smaka på egenodlade potatisar med en smörklick på. 

Med denna tillbakablick kvitterar jag nu sommaren som gick och blickar ut över den gråmulna oktoberdagen. Sån tur att man har fotografierna och minnena från sommaren som påminner en om solen!

1 kommentar:

alegningela sa...

Vad roligt med ett inlägg här, och vad roligt att ni haft egen köksträdgård. Det finns ju inget bättre än att få äta ren mat ur eget land! Och roligt var det att träffas i söndags också!